Toelatingseisen

Welk advies moet uw kind hebben om op Sorghvliet als leerling te worden toegelaten? Leerlingen met een VWO-advies zijn toelaatbaar. We kunnen 135 leerlingen toelaten. Als het aantal aanmeldingen hoger ligt, wordt er geloot.

Bij loting worden met voorrang geplaatst:

1. De (stief-/pleeg-) broertjes en zusjes van zittende leerlingen;
  2. kinderen van personeelsleden.

Aanmelden kan vanaf 10 februari tot en met 23 februari 2018, 15.00 uur.

• Voor het tijdpad regionale B(asis)O(nderwijs)V(oortgezet)O(nderwijs)-procedure 2017-2018: klik hier.
  • Voor het schoolondersteuningsprofiel: klik hier.
  • U kunt hier een aanmeldingsformulier downloaden voor het schooljaar 2018-2019.

Mocht u vragen hebben, maakt u dan per e-mail een afspraak met mevrouw  Hagoort, conrector.

Toelating

Mochten zich meer dan 135 toelaatbare leerlingen aangemeld hebben, dan wordt de plaatsing geregeld via een (decentrale) loting door een notaris. De leerlingen die na deze decentrale loting niet kunnen worden geplaatst, worden via centrale loting en matching (lijst van keuzescholen) op een andere school geplaatst. Deze vindt plaats op 4 en 5 april 2018.

Alle ouders ontvangen op  6 april 2018  bericht van toelating van de school waarop hun kind geplaatst is. Het is ons niet toegestaan om eerder informatie over toelating aan ouders en basisscholen te verstrekken. Wij mogen geen wachtlijst hanteren.

Ook de ouders van leerlingen die niet zijn geplaatst op een school van de keuzelijst krijgen op 6 april 2018 bericht van deze uitslag. Deze niet toegelaten leerlingen krijgen een brief via BOVO met uitleg over de centrale loting en matching en informatie over de tweede aanmeldingsperiode.

Speuren in de klassieken

Speciaal voor leerlingen van groep 8
Woensdag 17 januari 2018 van 14.30 tot 17.00 uur.

Stel je voor dat je voor Sorghvliet kiest. Waar kies je dan voor? Hoe wordt er lesgegeven en in welke lokalen zit je dan? Op Sorghvliet is onderzoeken belangrijk. Je krijgt er les in vanaf de eerste klas. Wat gebeurt er met je hartslag als je actiever wordt? Hoe verwerk je dat in een grafiek? Hoe ontcijfer je een Griekse tekst? Doe een scheikundeproef op basis van een onderzoeksvraag. We laten je graag zien hoe dat gaat. In groepjes verken je het gebouw en maak je onderzoeksopdrachten. Zo kun je zien hoe we zijn en hoe je hier zal werken. We hopen dat jullie mee willen komen speuren in de klassieken. Je hoeft je niet op te geven. Kom gewoon naar Sorghvliet.

Open Huis

Voor leerlingen van groep 8 en hun ouders
Dinsdag 30 januari 2018 van 18.30 tot 21.00 uur

Wil jij weten wat er bij ons op school allemaal te doen valt? Kom dan naar ons Open Huis. Iedereen kan dan, eventueel onder begeleiding van een leerling van Sorghvliet, in de school rondkijken. In alle lokalen zijn activiteiten. Zo kunnen leerlingen (en ouders) meedoen aan een quiz, onderzoekjes doen, met de computer werken, films en foto's bekijken, lessen volgen en nog veel meer. Kom kijken wat wij te bieden hebben. We zijn open van 18:30 tot 21:00 uur.

Voorlichtingsavond

Speciaal voor ouders
Donderdag 1 februari 2018, van 20.00 tot 22.00 uur

Wat heeft Sorghvliet meer te bieden dan andere scholen? Wilt u weten wat wij voor buitenschoolse activiteiten hebben? Of hoe ons onderwijs is georganiseerd? Kom dan naar onze voorlichtingsavond. U krijgt de informatie waar u naar op zoek bent. U kunt vragen stellen aan leden van de schoolleiding, maar ook aan docenten en leerlingen. Natuurlijk kunt u ook foto's en films van onze diverse activiteiten bekijken. De avond begint om 20:00 uur in de aula en is bedoeld voor ouders.