Gymnasium plus

Ben jij een leerling die alles wil weten, graag hoge cijfers haalt en niets teveel vindt? Dan zou het zomaar kunnen dat je bij ons helemaal op je plek bent. Speciaal voor deze leerlingen biedt onze school namelijk veel mogelijkheden.

Heb je een wiskundeknobbel, ben je een talengek?

Wiskundeknobbel?

Zo zitten onze wiskundeknobbels uit verschillende klassen samen in de WOK, de Wiskunde Olympiade Klas. Deze klas houdt zich met andere wiskunde bezig dan de “gewone” klassen en stoomt je klaar voor deelname aan Olympiades.

Talengek?

ChineesBen je een echte talengek, dan kun je naast de klassieke en moderne vreemde talen die iedereen volgt, ook meedoen met Chinees. Alleen de beste leerlingen zitten in deze klas en mogen ook examen doen in Chinees.

Leerlingen die in alle vakken goed zijn, mogen meedoen met een vak in de bovenbouw. Ze volgen dan bijvoorbeeld filosofie of wiskunde D in een hogere klas en doen er ook examen in.

Als je in de bovenbouw komt, dan zijn er ook externe programma´s mogelijk, omdat Sorghvliet veel samenwerkt met de universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam. Er zijn goede programma’s waar je niet alleen veel kennis opdoet, maar ook heel goede leerlingen van andere scholen ontmoet. En je ontdekt hoe het er op de universiteiten aan toe gaat.

Downloaden: