Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Biologie Olympiade Junior


Op donderdag 20 april zijn wij, samen met mevrouw Hoolboom, naar Almere gegaan om deel te nemen aan de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior met 48 andere tweede- en derdeklassers.

Om half acht ’s ochtends stonden we op het schoolplein. Na eerst even een bekertje chocolademelk te hebben gehaald in de docentenkamer, vertrokken we. Het was even zoeken naar de locatie, Aeres Hogeschool, maar gelukkig kwamen we niet al te laat op de juiste plek. Daar kregen we een tas met wat informatieboekjes, een practicumhandleiding, een notitieblok en een pen. 

Tijdens de korte inleiding kwamen we het onderwerp van de dag te weten: sprinkhanen. We kregen o.a. te horen wat we allemaal gingen doen en konden sprinkhanen gedoopt in chocolade proeven. Er volgden twee colleges van elk 45 minuten, waar we leerden over het uiterlijk, gedrag en de leefomgeving van sprinkhanen. Bij de practica gingen we sprinkhanen van buiten én van binnen bekijken, wat bij ons niet altijd even goed lukte… We hadden in totaal 3 uur de tijd, maar dat was zo voorbij.

De toets bestond uit 34 meerkeuzevragen, allemaal over sprinkhanen.

Een halfuurtje later kregen we te horen welke tien mensen door zouden gaan naar de finale. Jammer genoeg zaten wij daar allebei niet bij.

Ondanks dat hebben we een fantastische dag gehad en bovendien een onvergetelijke ervaring. We zijn enorm blij dat we mee mochten doen en hopen het over drie jaar nog een keer mee te kunnen maken!

Cato Pijnacker Hordijk (2D) & Anniko Firman (2C)


 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana