Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Filosofie-olympiade


In januari werd de Nederlandse Filosofieolympiade 2017 gehouden in Leusden. Dankzij meneer Visser kon ik daar nog last minute mee aan doen, waar ik heel blij mee ben! Het was echt heel leuk, door het programma en door de mensen die daar kwamen.

Het programma bestond uit twee dagen, met een overnachting op het landgoed. Op de eerste dag kregen we (deelnemers en leraren) een uitgebreid voorwoord. Ook kregen we een gave lezing van Rosi Braidotti, een felle feministe en filosofe. Op de tweede dag moesten we eerst ons Engelse essay schrijven, drie uur lang. Hiervoor kregen we vijf quotes, waarvan we er een moesten kiezen om over te schrijven. Toen kregen we twee workshops van een filosoof naar keuze: ik ben naar Tim de Mey, de auteur van het eindexamenboek, en weer naar Rosi Braidotti geweest. Dat was heel leuk, maar de zenuwen over de prijsuitreiking had ik wel te pakken.

Ik had bijna niet durven hopen dat ik bij de beste tien  zou zitten die door mogen naar de internationale in Rotterdam. Het was daarom ook een grote verrassing dat ik de gedeelde tweede plek had! Nu krijgen de tien eerst nog een cursus essayschrijven, weer in Leusden, en in mei mag ik naar Rotterdam. Ik heb er nu al zin in!

Laura Evers 4A


 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana