Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Honoursprogramma


Twee jaar geleden begonnen wij met een flink aantal enthousiastelingen aan het honours programma, elk van ons met eigen plannen voor een groot project waarmee we de volgende jaren aan de slag zouden gaan. Nadat de eerste kandidaat al vorig jaar examen deed,  zijn er onlangs weer drie van ons geslaagd. 

Maandag 27  maart begaven Charlotte, Janniek en ik ons naar Utrecht voor ons examengesprek. De voorafgaande weken hadden wij onze laatste producten, bewijsstukken en zelfreflecties bijeen geschraapt en ingeleverd ter beoordeling. Nu waren de examinatoren aan zet. In een verrassend casual gesprek vroegen zij naar onze ontwikkelingen. Vervolgens gingen zij in vergadering om te bespreken of we geslaagd waren of niet.

Met een hamburger als gratis lunch achter de kiezen wachtten wij gespannen af in een ruimte in het Stedelijk Gymnasium Utrecht tot onze examinatoren ons met de uitslag zouden benaderen. Nadat wij van onze examinatoren vernomen hadden dat wij geslaagd waren volgde een ceremonie. Sorghvliet was de laatste school om aan bod te komen. Een voor een werden wij gevraagd om op te staan en kregen wij een goed woord te horen over het project, waarbij mevrouw Jonkers als een trotse moeder in rap tempo naar de hoek van de zaal  schoot om foto’s te kunnen maken. 

Janniek heeft zich toegelegd op beleggingsexpertise, Charlotte en ik hebben samen  een historische roman geschreven. Honours was voor ons een uitdaging waarvan wij nu kunnen zeggen dat we die met succes overwonnen hebben. Met deze gedachte in ons achterhoofd kunnen wij ons vol vertrouwen op de volgende uitdaging storten: het eindexamen.

Nohr de la Bursi 


 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana