Klas 1: klassieke dagen

Donderdag 30 en vrijdag 31 maart vonden op Sorghvliet de jaarlijkse Klassieke Dagen voor de eersteklassers plaats. Door middel van een gevarieerd programma maakten de leerlingen kennis met één van de meest fascinerende aspecten van de klassieke cultuur: de Griekse tragedie.

De dagen begonnen met een klassikale inleiding over het theater in de Oudheid, de historische context, en de grote schrijvers. Vervolgens werd in elke klas gezamenlijk een hervertelling van één specifieke tragedie gelezen, bijvoorbeeld over Oidipous, Agamemnon, of Ajax. Daarna werd er gediscussieerd en werden er in groepjes plannen gesmeed om het klassieke verhaal om te vormen tot een eigen stripverhaal. ’s Middags werd bovendien een bezoek gebracht aan de Koninklijke Schouwburg, waar de leerlingen werden rondgeleid en waar ze nader kennismaakten met een aantal beroemde tragische personages.

Op vrijdag werd er hard gewerkt aan het tekenen van de stripverhalen, wat tot mooie en vaak ook hilarische resultaten leidde – zo speelden de docenten ook een rol in het verhaal. Het evenement werd afgesloten met een grote ‘Ken-je-klassieken’-quiz in de Aula. We kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde klassieke dagen!

Bekijk de foto's.