Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Meet the Boss


Op vrijdag 4 november had de hele 4e klas de 2e Studium Generale. Tijdens deze dag stond debatteren centraal. Dit deden wij met het thema “Meet the Boss”, dat houdt in dat wij over actuele onderwerpen gingen debatteren voor de juryleden en The Boss. De jury bestond uit de heer Uleman (Shell), mevrouw Kohl (Shell, coördinator Jet-Net en onderwijs) en onze rector de heer Zuiderwijk. De heer Puik was The Boss ( Shell, International Energy).

Dit Studium Generale was een soort van voorronde voor de debatwedstrijd tussen verschillende scholen op 13 maart 2017. Het winnende team gaat dus naar Shell om daar tegen andere scholen te debatteren. Het team dat daar wint mag door naar de nationale finale.
We werden ingedeeld in 4 teams, die teams zouden aan het einde van de dag tegen elkaar gaan debatteren, maar natuurlijk zou ons dat niet gelukt zijn zonder een warming-up. Daarom werd ons grote team ingedeeld in kleine teams, waarmee we oefendebatten tegen elkaar voerden. De kleine teams werden aan het begin van de dag stellingen toegewezen waar we voor- of tegenargumenten voor moesten bedenken. Vervolgens gingen wij in die kleine teams tegen elkaar debatteren om ons voor te bereiden op het grote debat voor the Boss.
De tijd van het grote debat was aangebroken, de teamleden voelden nervositeit opkomen.

De Chromosomen, de Batsclub, Go Green en 007 hadden zich voorbereid op een heftige strijd. De minuten verstreken en de argumenten werden steeds beter. Iedereen voelde spanning en wilde die prijs winnen om naar Shell te gaan. Na een hevige strijd tussen de teams kwam de jury met het besluit dat de Batsclub de eer verdient om naar Shell te gaan. Verder werden er nog andere leuke prijzen, zoals een beker voor de beste debater, een pepermolen voor de meest gepeperde uitspraak, een eendje voor de beginnende debater en een banaan voor de uitglijder van de dag, verdeeld.

We hebben de dag afgesloten met een hapje en een drankje en iedereen had het erover wat een leuke dag we hebben gehad. Wij wensen de Batsclub veel succes bij Shell, en laten we hopen dat ze de eer hoog houden vanwege deze eerdere overwinning.
Met speciale dank aan mevrouw Hoolboom en meneer Van der Velde voor deze zeer geslaagde dag!
Timothy Lelieveld en Sanne van der Wal

Bekijk de foto´s van deze debatwedstrijd.


 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana