Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Moot Court Europe


Wij, Sjoerd, Tia, Femke, Olivier, Lucas, Silke en Abby, zijn afgelopen week met mevrouw Noll naar Roemenië geweest en hebben daar meegedaan met Moot Court Europe 2017. De Moot Court vond plaats in een dorpje, Campulung, ongeveer 180 kilometer van Boekarest.

Een unieke ervaring waar wij allemaal erg veel hebben geleerd! Moot Court is een nagespeelde rechtszaak in de vorm van een wedstrijd. Het was dus de bedoeling om de Judges te overtuigen van ons standpunt. Wij hebben Nederland vertegenwoordigd in de rollen van de prosecution en de defence.

Onze eerste court was de defence counsel tegen de prosecution van Bulgarije. Gelukkig hadden we in de bus al onze Bulgaarse tegenstanders leren kennen en was het hierdoor iets minder spannend. Verder hebben we een court gehad tegen Zweden, Polen en Roemenië. Naast de trials zelf  hebben we verschillende uitstapjes gemaakt naar kerken en musea. Tijdens de court hing er een fanatieke en serieuze sfeer, maar buiten de rechtszaal een hoop internationale gezelligheid.

De Jury werd vertegenwoordigd door advocaten uit verschillende  landen. We hebben trials gehad in de school, maar ook eentje in het Municipal Tribunal. Ik denk dat dat voor iedereen wel misschien het hoogtepunt was van de court.

We verbleven tijdens onze week in Campulung in een hotel  niet ver van de school, samen met de andere deelnemers. We hebben veel buitenlandse vrienden gemaakt waar we nu nog steeds veel contact mee hebben. Dit was absoluut een geweldig geslaagde week en we kijken uit naar de volgende editie van Moot Court.

Bekijk de foto's. 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana