Paarse Vrijdag

De tweede vrijdag van december is steevast paarse vrijdag en sinds drie jaar leeft die dag enorm op Sorghvliet. De Gender & Sexuality Alliance (GSA) organiseert die dag een aantal activiteiten om duidelijk te maken dat op Sorghvliet iedereen ertoe doet.

Een van de vaste onderdelen is het op de foto zetten van zoveel mogelijk paarse leerlingen. Verleden jaar kreeg Sorghvliet het voor elkaar om de meeste paarse leerlingen op de foto te krijgen, en dit jaar was het natuurlijk de doelstelling het aantal van verleden jaar te overtreffen. Dat is uitstekend gelukt: we wonnen de wedstrijd voor de tweede keer op rij!

Leerlingen van Sorghvliet werden dit jaar verwelkomd door de GSA op een paarse loper. Verder konden er paarse suikerspinnen gekocht worden, was de school versierd met paarse ballonnen en paarse slingers en gaf een spreker uitleg over hoe het was om trans te zijn.

Een geslaagde dag dus, waarop we leerden dat het niet alleen belangrijk is om paars te dragen, maar ook om paars te zijn in je hart.