Christelijk Gymnasium Sorghvliet | Op Sorghvliet gebeurt meer Christelijk Gymnasium Sorghvliet Illustratie

Trix en klas 5


De biologen van klas 5 gingen 66 miljoen jaar terug in de tijd, op bezoek bij Trix in Naturalis, in het kader van de lessen over evolutie in periode 1. Trix is de Tyrannosaurus rex die medewerkers van Naturalis hebben opgegraven in Noord Amerika. Het fossiele skelet staat centraal in een dinosaurusexpositie. Uniek aan dit skelet is dat het voor 85% is opgebouwd uit botten van één individu en dat de botten niet zijn samengedrukt tijdens het fossilisatieproces: een aanwinst voor Europa.

Onze biologen konden Trix naar keuze bestuderen door de bril van een paleontoloog of een paleo-ecoloog, van een paleopatholoog, een paleo-etholoog of zelfs van een paleojournalist. Daarnaast konden zij in interactieve opstellingen o.a. een Tyrannosaurus naar eigen keuze inkleuren, op de fiets een Tyrannosaurus vóór proberen te blijven en deelnemen aan de wedstrijd Hoe versier je een T. rex?

Ook reconstrueerden zij in een workshop het verleden aan de hand van echte fossielen van olifantachtigen, van paarden en van mensen. Ze kwamen erachter dat er veel verbeeldingskracht en creativiteit nodig is om te komen tot een wetenschappelijke theorie. En dat zo´n theorie geldt totdat nieuwe inzichten leiden tot een bijstelling van die theorie.

Bekijk de foto´s van deze excursie.


 

© 2018 Gymnasium Sorghvliet

Tech qabana