Sorghvliet, aanmelding

de brochure voor groep 8

Bekijk hier korte filmpjes die je kennis laten maken met Gymnasium Sorghvliet.

advies en aanmelding

Welk advies moet je hebben om op Sorghvliet als leerling te worden toegelaten? Wij laten de leerlingen toe die van de basisschool een VWO-advies gekregen hebben. Denk niet dat je briljant moet zijn om hier een goede schoolcarrière te volgen, want dat is niet waar. Als je aan bovenstaande eis voldoet en je wilt graag leren en dus ook je best doen, kun je heel ver komen.

Heb je vragen, vraag dan of je ouders contact opnemen met mevr. Hagoort per e-mail.

procedure aanmelding

Van 25 maart t/m 31 maart 2024 kunt u uw kind aanmelden via Onderwijs Transparant. De uitleg hierover hebt u gekregen van de basisschool. 

Als uw kind op een basisschool buiten de Haagse regio zit, dan geldt de volgende aanmeldingsprocedure:

Download het aanmeldingsformulier voor het schooljaar 2024-2025. Vul de benodigde gegevens in en mail het, met de namen van vijf of zes andere scholen van voorkeur van uw kind, naar de administratie. U krijgt binnen drie werkdagen een e-mail van de administratie van Sorghvliet met een bevestiging van inschrijving. 

Als u het leuk vindt om samen met uw kind de aanmeldingspapieren te komen brengen, dan bent u uiteraard van harte welkom. Neemt u dan het regionale aanmeldformulier mee, met BSA (basisschooladvies) en de ingevulde voorkeurslijst of het aanmeldingsformulier dat u van de website gedownload hebt en de namen van de andere scholen van voorkeur. U kunt hiertoe een afspraak maken met mevrouw Hagoort door een mail te sturen naar administratie@gymnasium-sorghvliet.nl.

De procedure voor de aanmelding voor Haagse VO-scholen vindt u hier

Indien nodig kan de gemeente Den Haag gezinnen met financiële nood bijstaan. De belangrijkste regelingen zijn hier te vinden: https://www.denhaag.nl/nl/werk-bijstand-en-uitkering.htm Een belangrijk loket bij de gemeente is de Helpdesk Geldzaken, die ook verspreid over de Haagse wijken te vinden is: https://helpdeskgeldzaken.nl/