Mini-uitwisseling

Van zaterdag 12 t/m donderdag 17 januari 2019 is er een mini-uitwisseling georganiseerd door de  Foundation Netherlands-Romania met vijf verschillende landen in Kijkduin. Het doel van deze week is om te kijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de jongeren die in andere Europese landen opgroeien.

Het project begint op zaterdagochtend in Roompotpark Kijkduin, waar de buitenlandse gasten verblijven. Na een inleiding maken de leerlingen kennis met elkaar, gaan samen naar verschillende instanties toe (House of Europe, Humanity House, Vredespaleis etc.) en elk land regelt een traditional evening waarbij de leerlingen over hun eigen land vertellen en een maaltijd voor de anderen verzorgen.

Sorghvliet selecteert 8 leerlingen die mee mogen doen. Geïnteresseerde leerlingen mailen een korte motivatie naar de heer Beute.