Sorghvliet, open huis en voorlichtingsavond

Ook dit jaar willen we ervoor zorgen dat leerlingen uit groep 8 een kans krijgen om kennis te maken met Sorghvliet. De Open Dag doen we in online gesprekken. Achtstegroepers kunnen zich hier aanmelden voor een groepsgesprek waarin ze een huidige eersteklasser en een docent de hemd van het lijf kunnen vragen. Waarom is Sorghvliet een leuke school? Hoeveel huiswerk heb je nou echt? Past mijn tas in de locker? Wie is de aardigste docent en wie de...? We gaan op alle vragen eerlijk antwoord geven.

Voor ouders is er de voorlichtingsavond. Ook die vindt online plaats. Na een informatieronde van de schoolleiding is er gelegenheid om vragen te stellen. Ouders kunnen zich hier aanmelden voor de voorlichtingsavond.

open huis, online
voor achtstegroepers
woensdag 27 januari, van 14.00 tot 17.00 uur

voorlichtingsavond (via een webinar)
speciaal voor ouders
donderdag 21 januari om 20.00 uur

Voor dringende vragen kunt u alvast een online afspraak te maken met mw. Hagoort via het mailadres administratie@gymnasium-sorghvliet.nl

de brochure voor groep 8

Bekijk hier korte filmpjes die je kennis laten maken met Gymnasium Sorghvliet.

Hallo leerling uit groep 8!

Ben jij een leerling die alles wil weten, graag je best doet en goede cijfers wil halen? Dan zou het zomaar kunnen dat je bij ons helemaal op je plek bent. Jij hoort thuis op ons gymnasium. Onze school biedt jou veel mogelijkheden.

Zo zitten onze wiskundeknobbels uit verschillende klassen samen in de W-plus klas. Deze klas houdt zich met andere wiskunde bezig dan de ´gewone´ klassen. De docent bereidt je o.a. voor op deelname aan de wiskunde-Olympiade.Wil je weten wie Julius Caesar was? Of wat een strigilis is? Houd je van mythologische verhalen? Dan is ons gymnasium wat voor jou. Op een gymnasium krijgt iedereen Latijn en Grieks (dit laatste vak vanaf klas 2). Je leert over de geschiedenis van de Romeinen en de Grieken en hoe ze leefden. Ook staan er in de lesboeken veel mythologische verhalen. Verhalen die niet alleen spannend of leuk zijn, maar die ook soms terugkomen in schilderijen, muziekstukken of in de boeken van Imme Dros en Percy Jackson. Naast de verhalen leer je ook veel Latijnse en Griekse woorden, die vaak de basis zijn geweest voor woorden in het Nederlands of andere talen. Zo komt het woord ‘gymnasium’ uit het Grieks en betekent eigenlijk ‘sportschool waar naakt gesport wordt’! Dat naakt sporten doen we niet meer, maar we laten je in de les en tijdens excursies kennismaken met de prachtige, gekke, interessante, maar soms ook gruwelijke wereld van de oudheid.

Ben je een echte talengek, dan kun je naast de klassieke en moderne vreemde talen die iedereen volgt, ook meedoen met Chinees. Alleen de beste talenleerlingen zitten in deze klas. Zij zullen ook examen doen in Chinees.

Leerlingen die alle vakken heel goed kunnen, mogen meedoen met een vak in de bovenbouw. Zo kun je als tweedeklasser bijvoorbeeld meedoen met de lessen filosofie in de bovenbouw en versneld examen doen in dit vak.

Als je in de bovenbouw komt, dan is er nog veel meer mogelijk, omdat Sorghvliet heel veel samenwerkt met de universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam. Er zijn goede programma's waar je niet alleen veel kennis opdoet, maar ook heel goede leerlingen van andere scholen ontmoet. En je ontdekt wat er op de universiteit van studenten verwacht wordt.

Natuurlijk mag je ook gewoon een heel goede leerling bij ons zijn, zonder dat je aan van alles meedoet. Je zult je in elk geval absoluut niet vervelen.

Sorghvliet in cijfers

776 Kluisjes