Kunstmuseum Balenciaga en introductie moderne kunst

Alle eerste klassen en derde klassen bezoeken deze weken het Kunstmuseum. 

Wat was het leuk! De eerste klassers hebben een introductie op de moderne schilderkunst gekregen, met leuke kijkopdrachten en het maken van een kort gedicht. Als afsluiting kregen ze uitleg over het inpakken en vervoeren van kunst. Er was een Turtle in het museum: een speciaal ontworpen kist om kunst te vervoeren. Ze mochten zelf de Turtle openen en de speciale blokken verplaatsen om een (proef-)schilderij vast te klemmen voor vervoer. Na de rondleiding wilde een aantal leerlingen terug het museum in om ook de Balenciaga-tentoonstelling te kunnen bekijken. 

Dat is de tentoonstelling die de derdeklassers bezochten. Louter zwarte ontwerpen in een bijna donkere zaal. Een bijzondere sfeer dus. Voor onze leerlingen was er een mouleer-opdracht. Mouleren: stoffen (en spelden) draperen op een paspop om zo een kleding ontwerp te maken.

Leerlingen mogen altijd gratis naar het Kunstmuseum, ze mogen een dummy en een potlood meenemen om bijvoorbeeld een beeld van Rodin na te tekenen.... maar ze kunnen ook zonder dummy ronddwalen om een kunstwerk of expositie eens rustig te bekijken.

Kunstmuseum Balenciaga en introductie moderne kunst

Archief