Sophie maakte de grote oversteek

Sophie was met Masterskip aan het zeilen in de Caraiben toen de wereld in lockdown ging. Uiteindelijk is ze met haar reisgenoten naar Nederland gezeild. We zijn blij dat ze heelhuids terug is. Hieronder haar verslag. 

"Ik ben Sophie Overgaag en ik heb mee gezeild op de Wylde Swan. Het plan was om van Sint Maarten naar Cuba te zeilen in 5 weken. Ik zou aan boord mijn schoolwerk maken. Maar toen we bij Saint Lucia aankwamen, konden we niet meer zo makkelijk aan land, eilanden gingen door Corona in lockdown. We waren bang dat we niet meer van Cuba zouden kunnen terugvliegen, om die reden besloot de kapitein dat we naar Nederland gingen varen.

De sfeer aan boord zat er goed in, natuurlijk waren er mensen die het eng vonden om de oceaan over te steken, maar iedereen bleef rustig. Ik vond het erg jammer dat we niet meer naar Cuba en Jamaica gingen, maar gelukkig hadden we al een paar prachtige eilanden gezien, zoals Dominica en Saint Lucia. Op Saint Lucia kocht de crew voor de oversteek warme kleding, want het zou koud worden en we begonnen aan de oversteek. De warme kleding was wel nodig want tijdens de nachtwacht stond ik soms wel te bevriezen in mijn geleende zeilpak. We hadden ook een keer zulke harde wind dat we in een harnas moesten als we naar buiten wilden, maar ik vond dat alleen maar gaaf. 
Bij de Azoren maakten we nog een tussenstop voor extra eten, maar we mochten niet aan land. We kregen daar wel te horen dat we aandacht van de media hadden gekregen. Zo was er een filmpje op NOS stories van ons gekomen. En toen we ruim twee weken later bij Harlingen aankwamen, stond daar ook de pers al klaar. Het was wel raar dat ons geweldige avontuur ook de media haalde. Eenmaal thuis, drie weken later dan gepland, deed ik een interview voor Omroep West, de HDM-site en schreef ik dit berichtje. Het was wel raar thuiskomen, niet normaal naar school, naar de winkel, naar vriendinnen en overal 1,5 meter afstand, maar het is niet anders."

Sophie maakte de grote oversteek

Archief